Skip to main content

Efterlängtad av många - Risifrutti® utan tillsatt socker

Efterlängtad av många - Risifrutti® utan tillsatt socker

Varje år äter svenskarna cirka 41 miljoner Risifrutti rismellanmål och det gör varumärket Risifrutti till ett av Sveriges mest älskade mellanmål*. Svenskarna har de senaste åren visat intresse för att minska sitt sockerintag. Nu lanseras en efterlängtad Risifrutti utan tillsatt socker. Ambitionen är att minska sockret i hela sortimentet med 25 procent inom tre år.

Sedan introduktionen på 90-talet har smakerna på Risifrutti rismellanmål kontinuerligt utvecklats i takt med att konsumenternas smakpreferenser ändrats. Den nya Risifrutti utan tillsatt socker har den välkända, goda och krämiga konsistensen och serveras med en frisk bärsås, men precis som det låter har den inget tillsatt socker. Den efterlängtade produkten är istället sötad med steviolglykosider som framställs av växten Stevia. Som alltid är alla produkter från Risifrutti tillagade på svensk mjölk och grädde.

- Risifrutti är ett gott och roligt rismellanmål som mättar och ger positiv energi. Vi vill kunna erbjuda alternativ till alla som älskar Risifrutti. Svenskarna har de senaste åren visat ett ökat intresse att minska sitt sockerintag och därför känns det extra roligt att lansera en ny variant utan tillsatt socker, säger Joakim Wictorin, marknadschef.

Varumärket Risifrutti lanserades på den svenska marknaden 1992. Idag finns rismellanmålet i 14 varianter och tillagas vid Orkla Foods Sveriges anläggning i Örebro.

* AC Nielsen 13 Aug 2017. Risifrutti är det marknadsledande varumärket i kategorin kylda mellanmål 0-399g. ** Orkla Matbarometer 2016

Risifrutti

Risifrutti rismellanmål utan tillsatt socker finns i två smaker:

  • Jordgubb
  • Hallon&Passion

Pris i butik: ca 10 kr

Mer om Risifrutti