Skip to main content

Målgång med Frödinge ostkaka

Målgång med Frödinge ostkaka

I helgen är 25 000 tjejer redo att inta Stockholm. Det är dags för årets upplaga av Tjejmilen. Löpning, svett och ostkaka är kanske en udda kombination enligt några, men det är faktiskt en riktig tradition.

I helgen är 25 000 tjejer redo att inta Stockholm. Det är dags för årets upplaga av Tjejmilen. Löpning, svett och ostkaka är kanske en udda kombination enligt några, men det är faktiskt en riktig tradition. Sedan 1993 delas Frödinge ostkaka, med högt proteininnehåll, ut vid målgången för att ge löparna energi efter avslutat lopp. Och att det är just ostkaka som ska serveras är ingen slump, det är bestämt av löparna själva.

Frödinge Ostkaka serveras i duobägare med smak av Jordgubb och Skogsbär. Som  alltid är ostkakan lagad på svenska ägg och mjölk. Hur mycket sylt du vill ha kan du enkelt anpassa – sylten finns i en separat kammare. Ostkakan är bakad på svensk mjölk och svenska ägg och kan ätas varm eller kall, direkt ur förpackningen. Enkelt och gott vid målgången.

Ramaskri när ostkakan byttes ut Frödinge är ingen novis på Tjejmilen utan samarbetet sträcker sig långt tillbaka i tiden. Redan på 80-talet, när Frödinge ingick i Arla och Semper skötte försäljningen av Frödinges produkter, började man sponsra det omtyckta evenemanget.  När Frödinge bröt sig loss och bildade en egen säljkår blev valde Semper att servera pannkakor vid målgång 1992.  Det blev ramaskri och löparna blev ursinniga. Det skulle vara ostkaka vid mållinjen! Vi har lyssnat på Tjejmilens deltagare och sedan 1993 har ostkakan en given plats på Tjejmilen. Naturligtvis är tjejer från Orkla Foods Sverige på plats i Stockholm. Följ oss på Instagram orklafoodssverige så får du en live-uppdatering om hur det går på lördagens lopp.