Skip to main content

Nyhet! Önos ekologiska sylter

Nyhet! Önos ekologiska sylter

Vi fortsätter vår strävan med produktutveckling och att driva försäljningen av vår hållbara portfölj. En del av detta arbeta är att bl a lansera ekologiska, vegetariska och/eller Fairtrade-märkta produkter. 

Det nya nationella målet innebär att 60 % av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska utgöras av certifierade ekologiska produkter år 2030. Vi fortsätter att driva utvecklingen av fler nya ekologiska produkter och lanserar nu ekologisk lingonsylt, pannkakssylt och äppelmos i fem kilos hink. Våra nyheter ingår dessutom i Fairtrades råvaruprogram för socker. Genom Fairtrades råvaruprogram får sockerodlare möjlighet att sälja en större andel av sin produktion som Fairtrade. Fairtrade bidrar till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Läs mer på fairtrade.se Det ekologiska sockret i våra nyheter kommer från Sydamerika varför det blev ett självklart val för oss att ingå i Fairtrades råvarumprogram för socker.

Önos ekologiska sylter och äppelmos kokas i skånska Tollarp! Vi är måna om hög kvalitet och hållbar produktion! Vi kokar vår egen pulp till äppelmos på färska äpplen vilket gör att vi får en fantastisk kvalitet på vårt äppelmos! Alla frukter och bärrester från vår anläggning i Tollarp hämtas av lokala bönder och blir djurfoder.