Skip to main content

Kungshamn Abba

Om oss

Med huvudkontoret i Malmö har vi vår bas i den skånska myllan med havet som närmsta granne. Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Vi lägger in grönsaker och lagar färdigrätter i Eslöv, kokar sylt i Tollarp, gör Felix tomatketchup i Fågelmara, bakar tårtor i Frödinge, lägger in sill i Kungshamn, gör Risifrutti i Örebro, kokar risgröt, ärtsoppa och saft från JOKK i Kumla och bakar pizza i Vansbro. Vi omsätter cirka 5 miljarder SEK och sysselsätter omkring 1 500 personer i Sverige.

Den 1 januari 2014 föddes Orkla Foods Sverige, då tre av Sveriges främsta livsmedelsföretag - Abba Seafood, Procordia och Frödinge - slogs sig samman till ett gemensamt matföretag. Det var en av de största fusionerna någonsin inom livsmedelsbranschen och en viktig milstolpe i den svenska livsmedelshistorien. Våra populära varumärken är en stor del av vårt stolta svenska matarv och för oss är det viktigt att vår mat och dryck smakar gott och är tillagad med omtanke om människor, hav och land. Vi vässar våra krafter och smaklökar för att skapa innovation, driva utvecklingen av en hållbar livsmedelsbransch och göra våra varumärken ännu godare och populärare. 

Vi vill fortsätta att växa på ett hållbart och långsiktigt sätt tillsammans med våra konsumenter, kunder, leverantörer och samarbetspartners. 

Korta fakta

Orkla Foods Sverige omsätter cirka 5 miljarder SEK årligen och sysselsätter ungefär 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro.

Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng's, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns.

Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Ladda ned