Skip to main content

Hälsa header

Hälsa

Vi vill ge svenskarna ett friskare liv genom att erbjuda marknadens godaste och hälsosammaste produkter. God mat ska lagas med kärlek och omtanke. Vi vill att vår kärlek till mat och dryck ska vinna svenska folkets hjärta. Eftersom vi är ett av de stora livsmedelsföretagen i Sverige påverkar vi svenska folkets hälsa, både direkt och indirekt. Därför vill vi ta fram produkter med smak och förenkling i fokus som skapar bra matvanor både hemma, i skolan och inom sjuk- och äldrevården.

Det ska vara enkelt att få information om näringsvärden för våra produkter - så du som kund och konsument kan göra ett medvetet val. Det gör vi genom att förbättra näringsvärdet i befintliga produkter samtidigt som vi utvecklar nya näringsriktiga produkter. Ett sätt att öka valmöjligheterna är att vi tar fram olika varianter på våra kända produkter för att passa så många behov och smaker som möjligt. Det är även viktigt för oss att stödja forsknings- och utvecklingsprojekt som främjar näring och hälsa.

 • Mat för skolbarn

  Mat till skolbarn

  Orkla Foods Sverige försöker på olika sätt stimulera till matglädje och inspiration i skolköken. Mycket handlar om att tänka funktionellt och att komma med tips och idéer till kockarna och personalen i skolköken. 
 • Liva Energi

  Mat till äldre

  Undernäring bland äldre är tyvärr ett utbrett problem i Sverige och nästan hälften ligger i riskzonen för att bli undernärda. Det finns behov av måltidsanpassade produkter för all dagens måltider.
 • Hälsosam mat

  Hälsosam mat

  Orkla Foods Sverige vill göra skillnad för den svenska folkhälsan och samhället – det är en del av vår CSR-strategi och det gör vi bland annat genom att erbjuda hälsosamma produkter som stöttar sig mot den senaste for...

Kontakt

Påander, Agneta

Agneta Påander

CSR-direktör

agneta.paander@orklafoods.se

Mer information