Skip to main content

Vasaloppet

Sponsringssamarbete

Vi på Orkla Foods Sverige har bestämt oss för att vi vill göra skillnad för svenska folkhälsan och samhället. Ett av våra viktigaste mål är att inspirera och guida till hälsosamma matvanor och en aktiv livsstil. Därför har vi valt att satsa på samarbeten med föreningar som uppmuntrar till fysisk rörelse och att sponsra aktiviteter som främjar den svenska folkhälsan. Vi finns idag på tolv platser runt om i Sverige och vill framförallt göra gott på de orter vi verkar och där vi lagar vår mat och dryck. Därför stöttar vi i första hand föreningar och aktiviteter som finns på dessa orter: Eslöv, Fågelmara, Tollarp, Frödinge, Kungshamn, Uddevalla, Kumla, Örebro, Vansbro, Simrishamn och Malmö. Vi väljer i första hand samarbeten med föreningar som vänder sig till barn och unga.

Stämmer din aktivitet eller din förening överens med riktlinjerna ovan är du varmt välkommen att skicka in en sponsringsförfrågan. Vi kommer att behandla din ansökan och du beräknas få ett svar inom 1 månad. 

Långsiktiga samarbeten

När det kommer till långsiktiga samarbeten har vi valt att mellan 2016-2018 helhjärtat stötta Håll Sverige Rent, för att tillsammans arbeta för en renare miljö. Första fokusområdet i samarbetet är ett renare hav.  Läs mer om vårt samarbete.

Varumärkessponsring

Utöver Orkla Foods Sveriges övergripande sponsringssamarbeten, genomför våra olika produktvarumärken (ex. Felix, Ekströms och Risifrutti) samarbeten och aktiviteter inom ramen för respektive varumärkes strategi. Exempel på sådan sponsring är Vasaloppet. Önskar du samarbeta med ett specifikt varumärke är du välkommen att höra av dig till respektive brand manager via vår växel.

Våra samarbeten

 • Håll Sverige Rent

  Håll Sverige Rent

  Vi stöttar Håll Sverige Rent, som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar.
 • Matmissionen

  Matmissionen

  Orkla Foods Sverige är en av medfinansiärerna till Matmissionen, landets första matbutik för människor som beviljats försörjningsstöd. Samtidigt bidrar butiken till att minska matsvinn.
 • Vansbrosimningen

  Vansbrosimningen

  Vi stöttar Vansbrosimningen, som är Sveriges största öppet vatten-evenemang med närmare 16 000 deltagare. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av ”En svensk klassiker”.
 • www.vasaloppet.se

  Vasaloppet

  EKSTRÖMS® har sponsrat Vasaloppet med blåbärssoppa sedan 1958. Under loppet dricks det cirka 50 000 liter blåbärssoppa från Ekströms.
 • Grandiosa & Svenska Fotbollsförbundet

  Grandiosa & Svenska Fotbollsförbundet

  Grandiosa är officiell sponsor av svenska fotbollsförbundet.