Skip to main content

FUN Light

FUN Light

Den utan socker. 

Under varumärket Fun Light lanserades 1992 den första utspädningsbara drycken som inte innehöll socker i Sverige. En hel del traditionalister höjde på ögonbrynen.

Hur skulle en dryck utan socker klara sig i kampen med klassisk jordgubbssaft, lagad på mormors vis? Alldeles utmärkt, visade det sig. Drycken blev snabbt en succé bland de svenska konsumenterna. Framförallt var det unga, sportiga kvinnor som tog den nya drycken till sina hjärtan. Nu fanns äntligen en produkt som smakade oemotståndligt gott, men som inte innehöll något socker.

Produkten från Fun Light var en stor nyhet när den lanserades, men för att hålla liv i en produkt krävs ständig utveckling. För Fun Light har det inneburit att en eller flera nya smaker lanserats nästan varje år. Klassiska smaker, som jordgubb och apelsin, har fått sällskap av nya, spännande kombinationer som Pear Ginger och Elderflower Lemon.

"En märklig nymodighet som blev en succé"

Smart TV-reklam har från början varit en viktig del i marknadsföringen av Fun Light. Populärast har filmen varit där en ung tjej häller Fun Light i en pool och sedan själv hoppar i. ”Den utan socker” har blivit synonymt med Fun Light.

I dag är Fun Light marknadsledande inom utspädningsbar saft.

Mer information