Skip to main content

JOKK

JOKK

JOKK är en genuin och naturlig bärdryck från vildmarken.

Varumärket JOKK välkomnades in i vår familj i januari 2013. Med JOKK, som är ett premiumvarumärke på marknaden, förstärktes Orkla Foods Sveriges position inom kategorin frukt- och bärdrycker.

JOKK bärdryck är en genuin och naturlig bärdryck från vildmarken, gjord på äkta bär och friskt vatten. Avnjut den till frukosten, som smakrik måltidsdryck, i drinken eller som en ingrediens i ett recept.

JOKK bärdryck finns både som koncentrat och drickfärdig och finns i smakerna tranbär, lingon, svarta vinbär, blåbär, svart vinbär-lingon och tranbär-svart vinbär. Vi har även en tillfällig smak av drickfärdig JOKK som varierar och byts ut någon gång per år.

Tillverkningen sker i första ledet i bärpresseriet i Tingsryd, där de färska bären pressas till bärkoncentrat. Därefter tas bärkoncentratet om hand i Kumla, för sluttillverkning av bärdrycken.

Drickfärdig innehåller JOKK bärdryck 11,5% till 17% juice av bär. Förutom bärkoncentrat innehåller JOKK även vatten, socker, C-vitamin och citronsyra. JOKK högpastöriseras vid +95 C för att få en lång hållbarhet på 8-9 månader.

Mer information