Skip to main content

Tropicana

Tropicana

Sedan 1 januari 2015 sköter Orkla Foods Sverige försäljning och distribution av produkter av produkter under varumärket Tropicana.

Tropicana grundades av den italiensk-amerikanske Anthony Rossi år 1947. Hans idé var, då som idag, att producera och distribuera fruktprodukter på ett kvalitetssäkert och innovativt sätt.

Anthony Rossi ville att så många som möjligt skulle få chansen att njuta av Floridas fantastiska citrusfrukter. Han började tillverka presentlådor med frukt, som han distribuerade till resten av landet. Presentlådorna blev en stor framgång och snart var solmogna frukter lika mycket en symbol för Florida som druvor är en symbol för Frankrike.

Rossi utvecklade dessutom en metod för att separera juicen från fruktköttet, något som gav en fantastiskt god produkt. Hans juice blev en ännu större framgång än presentlådorna och ryktet om juicen från Tropicana spreds snabbt. Vi har tagit tillvara på det goda ryktet och den goda smaken och det är kanske därför som vi är världens mest sålda juice

Tropicana infobox